Over smaak valt niet te twisten. Zuurdesembrood heeft een vastere, maar veerkrachtige kruim met een stevige, brosse korst en een uitgesproken broodsmaak. Daarnaast is desembrood beter verteerbaar dan gewoon brood. Door het eigengemaakte zuurdesem is ons desembrood luchtiger en heeft een minder geprononceerde smaak. Wij spreken dan ook liever van desem- of natuurdesembrood! Iedere dag lekker vers brood van Koos. Je hebt een ruime keuze uit verschillende soorten en maten, zoals bijvoorbeeld de befaamde 'Koos' broden:
Naam | Tarwe desem | |
Samenstelling |
Volkorenmeel, tarwemeel, roggemeel, zout, zuurdesem | |
Allergenen | Gluten, rogge | |
Bewaaradvies |
Bij voorkeur ongesneden en in papier(voor de echte fijnproevers), is ook uitstekend in te vriezen | |
Gebruiken |
Met roomboter en oude kaas, stroop en alle andere lekkere broodbele |
Naam | Rogge desembrood | |
Samenstelling |
Tarwebloem, volkorenmeel, roggemeel, roggemeel, zout, zuurdesem | |
Allergenen | Gluten, rogge | |
Bewaaradvies |
Bij voorkeur ongesneden en in papier(voor de echte fijnproevers), ook uitstekend in te vriezen | |
Gebruiken |
Met roomboter en oude kaas, stroop en alle andere lekkere broodbeleg. |
Naam | Neubourg | |
Samenstelling |
Tarwebloem, volkorenmeel, geroosterde mout, zout, zuurdesem, zonnebloempitten | |
Allergenen | Gluten, zonnebloempitten | |
Bewaaradvies |
Bij voorkeur ongesneden en in papier(voor de echte fijnproevers), ook uitstekend in te vriezen | |
Gebruiken |
Met roomboter en oude kaas, stroop en alle andere lekkere broodbeleg. Ook lekker om tosti’s mee te maken |
Naam | Pain levain | |
Samenstelling | Tarwebloem, roggebloem, zout, zuurdesem | |
Allergenen | Gluten, rogge | |
Bewaaradvies |
Bij voorkeur ongesneden en in papier(voor de echte fijnproevers), ook uitstekend in te vriezen | |
Gebruiken |
Met roomboter en oude kaas, stroop en alle andere lekkere broodbeleg. Ook zeer geschikt voor tosti’s en bruchetta’s |
Naam | Kunder kruuts | |
Samenstelling |
Tarwebloem, roggebloem, roggemeel, zout, zuurdesem, zonnebloempitten | |
Allergenen | Gluten, rogge, zonnebloempitten | |
Bewaaradvies |
Bij voorkeur ongesneden en in papier(voor de echte fijnproevers), ook uitstekend in te vriezen | |
Gebruiken |
Met roomboter en oude kaas, stroop en alle andere lekkere broodbeleg |
Naam | Elzasser | |
Samenstelling |
Tarwebloem, zout, zuurdesem, zonnebloempitten | |
Allergenen | Gluten, zonnebloempitten | |
Bewaaradvies |
Bij voorkeur ongesneden en in papier(voor de echte fijnproevers), ook uitstekend in te vriezen | |
Gebruiken |
Met roomboter en oude kaas, stroop en alle andere lekkere broodbeleg. Ook lekker om tosti’s mee te maken |
Naam | Flûte | |
Samenstelling | Tarwebloem, zout, gist, zuurdesem | |
Allergenen | Gluten, gist | |
Bewaaradvies |
Bij voorkeur ongesneden en in papier(voor de echte fijnproevers) | |
Gebruiken |
Met roomboter en oude kaas, stroop en alle andere lekkere broodbeleg |
Naam | Noten desembrood | |
Samenstelling |
Tarwebloem, volkorenmeel, roggemeel, hazelnoten, zout, zuurdesem | |
Allergenen | Gluten, rogge, noten | |
Bewaaradvies |
Bij voorkeur ongesneden en in papier(voor de echte fijnproevers), ook uitstekend in te vriezen | |
Gebruiken |
Met roomboter en oude kaas, stroop en alle andere lekkere broodbeleg |
Naam | Pain de campagne wit | |
Samenstelling | Tarwemeel, tarwebloem, zuurdesem | |
Allergenen | Gluten | |
Bewaaradvies |
Bij voorkeur ongesneden en in papier(voor de echte fijjnproevers), is ook uitstekend in te vriezen | |
Gebruiken |
Met roomboter en oude kaas, stroop en alle andere lekkere broodbeleg. Ook zeer geschikt voor tosti’s en bruchetta’s |
Naam | Pain de campagne bruin | |
Samenstelling |
Tarwemeel, tarwebloem, roggemeel, zout, geroosterde mout, zuurdesem | |
Allergenen | Gluten, rogge | |
Bewaaradvies |
Bij voorkeur ongesneden en in papier(voor de echte fijjnproevers), is ook uitstekend in te vriezen | |
Gebruiken |
Met roomboter en oude kaas, stroop en alle andere lekkere broodbeleg |
Naam | Krentenknaapje | |
Samenstelling |
Volkorenmeel, roggebloem, roggemeel, zout, zuurdesem en krenten | |
Allergenen | Gluten, rogge | |
Bewaaradvies |
Bij voorkeur ongesneden en in papier(voor de echte fijjnproevers), is ook uitstekend in te vriezen | |
Gebruiken |
Met roomboter en oude kaas, stroop en alle andere lekkere broodbeleg |
Naam | Grand Cru | |
Samenstelling |
Volkorenmeel, zout, zuurdesem, sesam, lijnzaad, havervlokken, zonnebloempitten en pompoenpitten | |
Allergenen | Gluten, kan sporen van noten bevatten | |
Bewaaradvies |
Bij voorkeur ongesneden en in papier(voor de echte fijjnproevers), is ook uitstekend in te vriezen | |
Gebruiken |
Met roomboter en oude kaas, stroop en alle andere lekkere broodbeleg |